Vår rekrutteringsprosess er veldig fleksibel, ut fra bedriftens ulike behov og ønsker. Vi har likevel laget et forslag som fungerer som et grunnlag for veien vi går.
Stillings – og bedriftsprofil
Vi har laget vår egen stillings – og bedriftsanalyse, som vi fyller ut når vi sammen har bestemt oss for å gå videre med stillingen. Her er det viktig å få med hva behovet er, hvilke oppgaver som skal løses og hva som kan tilbys den nye medarbeideren. Vi vektlegger også kunnskap om bedrift, marked, arbeidsmiljø og lederstil. For å finne den riktige matchen, er det mye som betyr noe, både for bedrift og kandidat.
Utforming og utlysning av stilling
Vi skriver selv stillingstekstene med innspill fra ansvarlig i bedriften. Stillingen lyses ut på finn.no, i avis dersom dette er ønskelig og på sosiale medier som Linkedin og Facebook eller andre kanaler der det er hensiktsmessig for å tiltrekke de riktige kandidatene. Design og bildebruk er en del av jobben vår som igjen godkjennes av stillingansvarlig. I noen tilfeller benytter vi en av våre samarbeidspartnere som jobber profesjonelt med digital markedsføring.
Mottak og registrering av søknader
Søknadsadministrasjon er en stor og viktig del av rekrutteringsprosessen. Vi tar imot alle henvendelser og informerer kandidatene om stilling og bedrift. En ærlig og direkte kommunikasjon betyr mye for oss, og vi gjør vårt aller beste for å oppdatere søkerne om prosess og avgjørelser underveis. Dette krever også noe av kundebedriftene, som vi gjerne vil skal forplikte seg til et tidsperspektiv.
Utvelgelse av kandidater til førstegangs intervju
Vi gjennomfører alle førstegangsintervjuene og bruker god tid på disse. Det er viktig å dykke litt dypere, bli litt kjent med kandidaten og forstå kandidatens motivasjon og interesse for såvel stilling som bedrift. Etter disse intervjuene, gir vi en tilbakemelding til kandidat om hvordan intervjuet gikk, hva som var spesielt viktig for oss å få avklart og hvorfor. Stillingsansvarlig vil få fyldige referater fra intervjuene og en anledning å se hvem som faktisk står bak CV-en og søknaden. Disse vedlegges sammen med intervjureferatet. Vi har fått gode tilbakemeldinger fra våre kunder på referatene. Tilbakemeldinger som nettopp handler om at de får et bedre inntrykk av hvem kandidaten er og hvorvidt vedkommende vil passe inn hos dem.
Referansesjekk
Som arbeidsgiver er målet ditt å få et best mulig beslutningsgrunnlag for å vurdere om kandidaten er riktig for stillingen. Gode referater fra intervjuene betyr mye. Det samme gjør referansene. Når vi sjekker referanser, vil vi gjerne få bekreftet eller avkreftet kunnskap og oppfatninger om kandidaten. Er vedkommende den de faktisk sier at de er? Det er viktig å være objektiv og litt nullstilt når vi lytter til referansepersonene, siden det er en menneskelig svakhet å søke den informasjonen vi helst vil ha.
Andre gangs intervju
Stillingsansvarlig i bedrift, får en oppdatert liste over alle søkerne som er intervjuet og et forslag til hvem som kalles inn til andregangs intervju. Vanligvis har vi et møte med vedkommende, for å samstemme dette.
Andregangs intervju skjer vanligvis i bedriften der bedriften selv har en representant som er ansvarlig for intervjuet, eventuelt i tillegg til leder, tillitsvalgt etc. Vi blir gjerne med på disse intervjuene, som støtte for våre kandidater. Og vi blir gjerne med på vurderingen av kandidatene når alle intervjuene er gjennomført. I forkant av andregangs intervjuene, har bedriftene mottatt et referat av referansesjekk, eventuelt resultatet av andre kontrollrutiner.
Det er også mulig å benytte ulike personlighetstester, ferdighetstester, evnetester og kognitive tester. Vi ser derimot ofte at når vi benytter coaching i våre intervjuer, oppnår vi et god inntrykk av kandidatens personlighet, evner og kommunikasjonsferdigheter.
Sluttsamtale med kandidatene
Vi informere søkerne om utfallet av rekrutteringsprosessen. Stillingsansvarlig og/eller leder i bedriften gir det glade jobbtilbud til kandidaten og tar prosessen videre.