Ingen kan forvente at en arbeidssøker skal ha en mastergrad i jobbsøking. Mange rekrutterere har en tendens til å glemme nettopp det. Min interesse er å hjelpe deg til å være relevant. Alltid.
Min styrke som rekrutterer og karriereveileder er at jeg har mange års erfaring som leder og veileder og jeg elsker å dele kunnskap med jobbsøkere. Jeg har jobbet 8 år i NAV og brukte god tid på de som ble henvist til meg.
Holdt også informasjonsmøter hver uke og fikk tilbakemeldinger om at disse møtene handlet veldig lite om regelverk og veldig mye om hva som faktisk skulle til for å få seg jobb.
Har også erfaring fra et karrieresenter, men selv om jeg kan slå opp i en bok over aktuelle studier, likte jeg bedre å dykke litt dypere i kandidatens personlighet for å avdekke driverne, det unike og fargerike, enn å fortelle om studiepoeng og opptaksmuligheter.
Jeg digger å snakke om selvtillit, trene på viljestyrke, øve på intervjusituasjoner, skrive selgende jobbsøknader og hjelpe andre mennesker til å stupe ut i arbeidsmarkedet med tro, mot og masse gode verktøy i ryggsekken.
Intervjuene
Ofte er det små ting som kan justeres for at utfallet skal bli noe helt annet enn tidligere. Noe av denne kunnskapen har jeg formidlet videre når jeg har intervjuet kandidater til stillingen jeg har jobbet med. Det har vært viktig for meg å gi en tilbakemelding om hva som gikk bra og hva som kunne ha gått bedre. Når jeg er ærlig, gis de anledning til å gjøre en bedre innsats ved et annet intervju.
Gode kandidater som gjør litt småfeil og som skal videre til andre gangs intervju, får også litt tips med seg på veien. Jeg vil rett og slett at andre skal lykkes. Deres suksess, kjennes litt ut som min egen suksess.
«Det lille ekstra»
Når jeg selv rekrutterer, ser jeg etter «det lille ekstra», og som i de fleste tilfeller er uhåndgripelig for søkerne. «Det lille ekstra» variere fra stilling og bedrift, ikke minst kunnskapen som rekrutterere har om bedriften det rekrutteres til. Hva som gjør at vi velger den ene fremfor den andre, selv om bakgrunn og kompetansen er lik, har alltid interessert meg. Og på sett og vis tror jeg dette «noe» ikke trenger å være så komplisert. Det handler ofte om kommunikasjon og personlighet og om vi lar oss overbevise om at vedkommende vil passe til stillingen og i bedriften.
Å komme styrket ut av jobbsøkeprosessen
Som karriereveileder, vil jeg gjerne avsløre hva som treffer rekruttererne midt i deres eget vurderingsgrunnlag og hva som du kan bruke som «ditt lille ekstra». Jeg vil gi kunnskap om hvordan du skal imponere på flere nivå enn kun det faglige. Det er nå engang sånn at det ikke bare er du som skal passe inn hos dem, men du skal finne den jobben som passer deg. Derfor handler Ayla Nordic ikke bare om rekruttering og bemanning, men om hvordan arbeidssøkerne kan komme styrket ut av prosessene eller samarbeidet med oss.
Under en karriereveiledningstime, vil vi gi deg nøkler som du kan brukes for å selge deg inn til en ny stilling som du er virkelig interessert i. Nøkler som også trigger din egen motivasjon og overbevisningskraft i mange andre sammenhenger. Og dette er sakens kjerne, hva som er meningsfylt for deg, vil lede deg dit du skal være.
Hvorfor velge meg som karriereveileder?
Egentlig er det «bullshit» at jeg holder på med karriereveiledning fordi det passer så utrolig godt sammen med utleie og rekruttering. Jeg driver med det fordi jeg syns det er sabla moro. Det gir mening og jeg elsker å dele kunnskapen jeg har. Det er vel ingen som er stoltere enn meg når de jeg har veiledet får seg jobb. Det er motiverende. Jeg er flink til det og det gir mening. Sånn der virkelig god mening, som gjør jobben til en lidenskap. Sjekk gjerne ut min Linekdin profil.
Et av våre mål i Ayla Nordic!
Et av våre mål i Ayla Nordic er at vi etterhvert skal kunne tilby en pakke, der vi fokuserer på imagebygging, selvutvikling og kommunikasjon som vil gi deg «det lille ekstra» slik at du skiller deg ut når du forhandler eller kommer på jobbintervju. Karrierepakken skal bestå av enkle og inspirerende videoer som vil gi deg det du trenger når du trenger det. Dette kommer, men akkurat nå handler det om deg her og nå, en til en veiledning eller gruppeveiledning sammen med meg.

Motivasjon og jobbsøking
i 2014 publiserte jeg en bok på Hegnar Forlag om motivasjon og jobbsøking. Min egen motivasjon for å skrive boken handlet i stor grad om interessen for hvordan det moderne arbeidslivet fungerer, om utskyvningsmekanismer, individualisering og selvrealisering.
Så lenge arbeidsmarkedet er avhengig av vår kunnskap, opplever vi «det gode arbeidsliv». Vi føler at vi får nok igjen for vår arbeidsinnsats. Men det er ikke alltid sånn. Vi er attraktive på arbeidsmarkedet så lenge kunnskapene våre er oppdaterte og samsvarer med behovet som finnes i markedet.
Selvrealisering og arbeidsmarkedets kynisme.
Det er et paradokset mellom individualisering og selvrealisering og arbeidsmarkedets kynisme og etterspørsel etter riktig kompetanse når de trenger den. Ikke nødvendigvis når du har den eller er klar til å snu din egen karriere i retningen som etterspørres. Dette paradokset gjør det krevende for mange å få innpass. Ikke fordi de er mindre dyktige, mindre verdt eller har lavere motivasjon, men fordi akkurat der og da er det noe annet som er i skuddet.
I løpet av årene har jeg sett mange meget dyktige og oppegående mennesker som av en eller annen årsak ramler ut av arbeidsmarkedet, nettopp fordi de ikke var oppdaterte eller klare til å tilpasse seg de nye forventningene. Selv om arbeidsmarkedet trenger kunnskapsmedarbeidere, står ikke dørene vid åpne for alle til enhver tid.
Min interesse er å hjelpe deg til å være relevant. Alltid.
Fyll gjerne ut kontaktskjemaet, så hører du fra meg